Köpa på auktion

Att handla på auktion är både spännande och roligt. Med oss gör du det tryggt och säkert. Välkommen in till oss om du vill titta på objekten vi har till försäljning!

Försäljning via Auctionet

All försäljning av våra föremål sker via auktion online på auctionet.com. På Auctionet får endast särskilt utvalda auktionshus och auktionsverk sälja och Helsingsborgs Auktionskammare är en av dem. Genom dessa onlineauktioner får köpare från hela världen möjlighet att lämna bud på de föremål som lämnas in till oss.

Välkommen in till oss för att se föremålen vi auktionerar ut

Om du tillhör dem som gillar att se föremålen i verkligheten finns det självklart möjlighet till detta, även om det är en nätauktion. Vi tycker att det är viktigt med möjlighet till personlig kontakt. Därför går alla föremål som lämnas in till oss att se på plats i Helsingborg innan försäljning. Du är varmt välkommen till oss för att se på föremålen och ställa frågor på plats.

Så går auktionerna till – steg för steg

  1. Registrera ett konto här. Att bli medlem är enkelt, och gratis.
  2. Klicka här för att komma till Helsingsborgs Auktionskammare och våra pågående auktioner. Tryck på den rosa knappen “Bevaka den här sökningen” om du vill få notiser om när nya objekt från oss finns tillgängliga.
    Om du vet vad du söker efter skriver du exempelvis titel, konstnär eller typ av föremål i sökfältet och klickar på SÖK. Om du vill låta dig inspireras av alla våra föremål kan du bläddra utifrån kategorierna du hittar till vänster.
  3. Har du hittat något av intresse? Då är det dags att buda! Har du redan registrerat dig är det bara att lägga ditt första bud. Kontrollera så att du har skrivit in rätt summa och att du lägger budet på rätt objekt.
  4. Vann du budgivningen? Grattis! Så snart du betalat ditt föremål kan du hämta ut det direkt hos oss eller beställa transport för hemleverans.

Bra att veta vid köp på auktion

Vi kontrollerar alla föremål noga och ser till att de beskrivs så utförligt som möjligt med information och bilder. Detta för att varan i största möjliga mån ska stämma överens med verkligheten. Auctionet har i sin tur noggranna kontroller och ser bland annat till att säljare inte har möjlighet att buda på sina egna auktioner.

Både vi och Auctionet är väldigt måna om att du ska bli nöjd med ditt köp. Provision, slagavgift och eventuell transport tillkommer på priset. Klicka här för att läsa mer om Actionets avgifter.